Χανιώτες ήταν οι τρείς ληστές οι οποίοι προσπάθησαν να ληστέψουν τράπεζα της Σαντορίνης δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα.

Η αστυνομία έδωσε τώρα στην δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο απο αυτούς προκειμένου να συλλεγούν πληροφορίες για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Συνοπτικά συνελήφθησαν: Ένας 30χρονος με καταγωγή απο τα Χανιά ο οποίος διαμένει στην Σαντορίνη τα τελευταία 6-7 χρόνια. Ο 52χρονος Νικόλαος Γρυλλάκης απο τον Κουρνά και ο 37χρονος Ιωάννης Τζανιδάκης ο οποίος γεννήθηκε στα Χανιά αλλά διαμένει στην Κούφη Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί πως σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Χανίων για πλαστογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27-12-2012 το πρωί, στη Θήρα, ένας από τους δράστες, φορώντας κουκούλα (τύπου full face ) μπήκε από παράθυρο σε τραπεζικό κατάστημα το οποίο βρισκόταν εκτός λειτουργίας και απειλώντας δυο υπαλλήλους με όπλο αποπειράθηκε να αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό πόσο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, στη θέα των οποίων ο δράστης με τη βοήθεια συνεργού του (τσιλιαδόρου) τράπηκαν σε φυγή, αρχικά πεζή και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, μετά από συνδυαστική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι στη ληστεία εμπλέκονται οι τρεις (3) κατηγορούμενοι.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

\”Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας και ο τρίτος δράστης, ημεδαπός, ηλικίας 52 ετών, που αναζητούνταν για την υπόθεση απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε πρωινές ώρες της 27-12-2012 σε υποκατάστημα Τράπεζας της Θήρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας και μετά από εξέταση στοιχείων και πληροφοριών, εντοπίσθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Περίσσα Θήρας ο 52χρονος ημεδαπός, να διαμένει σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα και συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος, από κοινού με έναν 30χρονο που συνελήφθη στις 29-12-2012  και έναν 37χρονο που συνελήφθη στις 08-01-2013, εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία, που απετράπη από την άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δυο εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 37 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ληστείας από κοινού με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ Ιωάννη του Μιχαήλ και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1975 στα Χανιά (πρώτος στην φωτο)
2. ΓΡΥΛΛΑΚΗ Νικόλαο του Σταύρου και της Αθηνάς, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στα Χανιά. (δεύτερος στην φωτο)

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία από δράστες που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους Τηλεφωνικούς αριθμούς: 2286022659, 2286022649 του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας. Τονίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ στις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί και από άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, που είχαν μεταβεί για το σκοπό αυτό στο νησί. Ουσιαστική υπήρξε και η συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Θήρας\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook