Ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή της οδικής παράκαμψης της πόλης της Κισάμου, που αποτελεί, ουσιαστικά, την συνέχιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτη αποτελεί η θετική γνωμοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος στην ολοκλήρωση της μελέτης.

Όμως ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ότι στην σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ, την οποία παρουσιάζει το Flashnews.gr, γίνεται αναφορά στην τεράστια σημασία που έχει ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης στην ανάπτυξη του νησιού και κυρίως η αναγκαιότητα αναβάθμισής του σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Ειδικότερα η απόφαση του υπ.Περιβάλλοντος αναφέρει πως το υπουργείο γνωμοδοτεί «θετικά επι της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου Ολοκλήρωσης μελέτης παράκαμψης Καστελίου Κισάμου»

Το έργο αφορά στην κατασκευή οδικού τμήματος 5,6 χιλιομέτρων με πλάτος 13-15 μέτρα, με αρχή το τέλος του ΒΟΑΚ (Ανατολικά της πόλης της Κισάμου) και τέλος την παλιά εθνική οδό μετά το λιμάνι Καβονησίου. Επίσης προβλέπεται ανισόπεδος κόμβος για την είσοδο στην πόλη και ισόπεδος κόμβος στο Καβονήσι.

Το ΥΠΕΚΑ για τον ΒΟΑΚ

Όμως στην ίδια απόφαση του υπ.Περιβάλλοντος γίνεται αναφορά και στην αναγκαιότητα πλήρους αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης – τον οποίο χαρακτηρίζει ως «το σημαντικότερο έργο υποδομής της Κρήτης με πολλαπλή σκοπιμότητα» – του Νότιου Οδικού άξονα και των καθέτων οδικών αξόνων.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά : «Απαιτείται η λειτουργική αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, και η άμεση ενεργοποίηση των διαδικασίων για την υλοποίηση του πρωτεύοντος διαπεριφερειακού Νότιου Οδικού Άξονα καθώς και των κάθετων διασυνδέσεών τους.»

Το Καστέλι νέα πύλη της Κρήτης

Επίσης το υπ.Περιβάλλοντος αφού αναφέρεται και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Κρήτης, ειδικά σε ότι αφορά στο Καστέλι Κισάμου επισημαίνει πως είναι επιτακτική η αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου της περιοχής καθώς όπως αναγράφει χαρακτηριστικά «η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η διευκόλυνση της οδικής πρόσβασης στην περιοχή μελέτης σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του λιμανιού του Καβονησίου σε λιμένα διαπεριφερειακής σημασίας, θα επιτρέψει στο Καστέλι να εξελιχθεί σε μια νέα πύλη της Κρήτης για το εμπόριο και τον τουρισμό. Η εξέλιξη αυτή θα έχει θετικά αποτελέσματα στα οικονομικά δεδομένα της περιοχής και θα συμβάλλει8 στην αναστολή των τάσεων φυγής του πληθυσμού προς άλλες πιο ανεπτυγμένες περιοχές….»

Ο Δήμαρχος Κισάμου

Σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, ο δήμαρχος Κισάμου κ.Γιώργος Μυλωνάκης , επεσήμανε πως η παράκαμψη του Καστελίου, είναι ένα απο τα πλέον σημαντικά έργα της περιοχής καθώς \”η παράκαμψη του Καστελιού συνδέεται και με τον κόμβο στον Κουρφαλώνα. Θα δώσει δηλαδή λύση και στον δρόμο προς Ελαφονήσι και στην παράκαμψη του Καστελιού γιατί το Καλοκαίρι υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα\”.

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα ο κ.Μυλωνάκης θα επισκεφθεί συναρμόδια υπουργεία στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει και τα άλλα θέματα που αφορούν σε έργα της περιοχής που πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όπως η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων σύνδεσης με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση του υπ.Περιβάλλοντος

Flashnews.gr/Αλέξης Μάνεσης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook