Σε απίστευτο φιάσκο εξελίχθηκε η στρατιωτική επιχείρηση της DGSE (γαλλικές μυστικές υπηρεσίες) για την απελευθέρωση ενός γάλλου ομήρου που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη νότια Σομαλία με τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα.

Οπως ανακοίνωσε από το Παρίσι ο γάλλος υπουργός Άμυνας, ο όμηρος με το όνομα Ντενίς Αλέξ \”σκοτώθηκε από τους δεσμοφύλακές του\” στη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ νεκροί είναι επίσης δύο γάλλοι στρατιώτες και 17 \”τρομοκράτες\”. Ο πράκτορας των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών, με το όνομα Ντενίς Αλέξ, που κρατείτο όμηρος στη Σομαλία από ισλαμιστές αντάρτες από τις 14 Ιουλίου του 2009, είχε απαχθεί στο Μογκαντίσου μαζί με έναν ακόμη πράκτορα, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Αύγουστο του 2009.

Από την πλευρά τους οι ισλαμιστές αντάρτες σεμπάμπ προειδοποίησαν σήμερα τη Γαλλία ότι θα υποστεί τις \”πικρές συνέπειες\” της αποτυχημένης στρατιωτικής της επιχείρησης για την απελευθέρωση του γάλλου ομήρου και δηλώνουν ότι έχουν στα χέρια τους έναν \”γάλλο στρατιώτη που τραυματίστηκε\” στη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ ο γάλλος όμηρός τους είναι ακόμη \”ζωντανός\” και θα \”δικαστεί μέσα στις δύο προσεχείς ημέρες\”.

\”Ο γάλλος στρατιώτης που τραυματίστηκε είναι στα χέρια των Μουτζαχεντίν και ο Αλέξ είναι σε ασφαλές σημείο\”, μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε η μάχη, λένε οι ισλαμιστές.

\”Αρκετοί γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν πριν εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης, αφήνοντας πίσω τους στρατιωτικό εξοπλισμό ακόμη κι έναν από τους συντρόφους τους\”, αναφέρουν οι ισλαμιστές σεμπάμπ.

\”Απαντώντας στην αποτυχημένη αυτή επιχείρηση των γαλλικών δυνάμεων, οι Μουτζαχεντίν αλ Σαμπάμπ βεβαιώνουν το γαλλικό λαό ότι θα δώσουν την τελική ετυμηγορία τους όσον αφορά τον Ντενίς Αλέχ μέσα στις δύο προσεχείς ημέρες\”, προειδοποιεί η οργάνωση αυτή που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook