Η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης», διοργανώνει εκδήλωση για την προβολή της ταινίας «Εις το Όνομα του Πατρός», αύριο Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στις 19.30, στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας νεαρός Ιρλανδός φεύγει από το Λονδίνο σε αναζήτηση δουλειάς.

Γνωρίζεται με χίπις και ζει μαζί τους σε κοινόβιο. Τη βραδιά που κλέβει τα χρήματα μιας πόρνης, βόμβα του ΙΡΑ σκορπά το θάνατο σε κλάμπ. Από ερωτική αντιζηλία κάποιος από το κοινόβιο τον καταδίδει ως βομβιστή. Έτσι αρχίζει μια άνευ προηγουμένου οδύσσεια του ίδιου και της οικογένειάς του…

Το «In the Name of the Father» είναι ιρλανδικό, βρετανικό, αμερικανικό βιογραφικό δράμα, παραγωγής 1993, σε σκηνοθεσία Τζιμ Σέρινταν και σε σενάριο του ίδιου μαζί με τον Τέρι Τζορτζ. Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία των Τεσσάρων του Γκίλντφορντ, τεσσάρων ανθρώπων που καταδικάστηκαν άδικα για τις βομβιστικές επιθέσεις του IRA σε παμπ του Γκίλντφορντ στις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες και ένας πολίτης. Το σενάριο βασίστηκε στην αυτοβιογραφία «Proved Innocent: The Story of Gerry Conlon of the Guildford Four» του Τζέρι Κόνλον.

H ταινία έλαβε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου και Β’ γυναικείου ρόλου.

Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο ρόλο του Τζέρι Κόνλον, Έμα Τόμσον στο ρόλο της Γκάρεθ Πιρς, Πιτ Ποστλθγουέιτ στο ρόλο του Τζουζέπε Κόνλον, Τζον Λιντς στο ρόλο του Πολ Χιλ, Μαρκ Σέπαρντ στο ρόλο του Πάντι Άρμστρονγκ, Μπέτι Έντνεϊ στο ρόλο της Κάρολ Ρίτσαρντσον, Ντον Μπέικερ στο ρόλο του Τζο ΜακΆντριου, Κορίν Ρέντγκρεϊβ στο ρόλο του Επιθεωρητή Ρόμπερτ Ντίξον, Εϊλίν Άτκινς στο ρόλο της Σέριλ Κόνλον, Τζόαν Κιούζακ στο ρόλο της Τζένιφερ Σμολς, Τζέραρντ ΜακΣόρλεϊ στο ρόλο του Ντετέκτιβ Πέιβις, Κάθλιν Τέρνερ στο ρόλο της Ιλέιν ΜακΆντριου, Φρανκ Χάρπερ στο ρόλο του Ρόνι Σμολς, Φιόνα Σο στο ρόλο της Μαρλέν Ντίξον, Ρόμπερτ Ίνγκλαντ στο ρόλο του Μάικλ Πιρς, Τζέιμι Χάρις στο ρόλο του Ντέπτφορντ Τζιμ, Τζέσικα Τάντι στο ρόλο της Μπρουκ Άρμστρονγκ, Νατάσα Ρίτσαρντσον στο ρόλο της Σούζαν Χιλ, Τομ Γουίλκινσον στο ρόλο του Γκραντ Ρίτσαρντσο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook