Αίτημα για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο "στικάκι" που φέρεται να αντιγράφηκε στις 8 Ιουλίου 2011, σκέπτεται να υποβάλλει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς και για νόθευση εγγράφου, τρίτο ερευνώμενο αδίκημα, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ι. Διώτης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εμμένει στη γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη φορά που κλήθηκε για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης δύο αξιοποίνων πράξεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να μην αλλάζει όσα έχει ήδη ισχυριστεί στους εισαγγελείς, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πει ψέματα για την υπόθεση της λίστας που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρώην εισαγγελέας θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί του δεν κλονίζονται από το εύρημα της έρευνας για την 8η Ιουλίου 2011, ημερομηνία "γέννησης" του USB, ενώ ο ίδιος ήταν επικεφαλής στο ΣΔΟΕ. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, εξετάζει με το νομικό του σύμβουλο το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να εξακριβωθεί αν και πώς θα μπορούσε κάποιος, εν αγνοία του, να παρέμβει στο επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο όσο το είχε στα χέρια του.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, πάντως, φαίνεται να ενδιαφέρονται να αποσαφηνίσουν δύο κρίσιμα για την έρευνα θέματα, τα οποία και θα κρίνουν εν πολλοίς και τις περαιτέρω κινήσεις τους: Αν ο κ. Διώτης αντέγραψε το στικάκι που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς ο ίδιος έχει πει ότι δεν κράτησε αντίγραφο, αλλά και την ακριβή ημερομηνία που παρέδωσε το επίμαχο υλικό στον Ευ. Βενιζέλο. Ο Ι. Διώτης έχει υποστηρίξει ότι η παράδοση έγινε στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 2011.

Τη Δευτέρα αναμένεται να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο Γ. Καπελέρης, ο οποίος ωστόσο, από την αρχή, έχει καταθέσει πως ουδέποτε παρέλαβε στα χέρια του ολόκληρη τη "λίστα Λαγκάρντ" παρά μόνο δέκα ονόματα καταθετών για να σκιαγραφήσει το φορολογικό τους προφίλ, χωρίς να πάρει οποιαδήποτε εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο.

real.gr