Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει μπει ακόμα σε αυτή τη μόδα, κάθε χρόνο όμως στις 13 Ιανουαρίου σε πολλές πόλεις του κόσμου οι συρμοί του μετρό γεμίζουν από επιβάτες που δε φορούν παντελόνι!

Από Νέα Υόρκη μέχρι την Ταϊβάν και από την Αυστραλία μέχρι το Μεξικό, χθες Κυριακή πολλοί τολμηροί άφησαν το παντελόνι τους ή τη φούστα τους στο σπίτι και έδειξαν τα εσώρουχά τους χωρίς αναστολές! Χαρακτηριστικό είναι και το σλόγκαν της εν λόγω κίνησης: «Άσε το παντελόνι σου στο σπίτι, αλλά φόρα οπωσδήποτε εσώρουχο!».

Η παράδοση ξεκίνησε από (πού αλλού) τη Νέα Υόρκη το 2002: μία παρέα νεαρών θέλησε να στήσει μία φάρσα για να προκαλέσει την έκπληξη των επιβατών του μετρό. Ετσι εμφανίστηκαν μέσα στο συρμό χωρίς παντελόνι, ενώ ένας φίλος του εμφανιζόταν ως πωλητής παντελονιών για να κρύψει τη γύμνια τους.

Η φάρσα έγινε talk of the town και μόδα που πέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ και έγινε θεσμός σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Μάλιστα το 2008 κάποιοι που εμφανίστηκαν χωρίς παντελόνι συνελήφθησαν, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει σε κάποιον να φορά μόνο εσώρουχα όταν ταξιδεύει με το μετρό.protothema.gr