Ο Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Ηρακλείου ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος επιθυμούν να διοργανώσουν δράσεις με τίτλο «Αγαπάμε τον πλανήτη, ανακυκλώνουμε» στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαιστού. Ένα πρόγραμμα που θα ενημερώσει και θα αφυπνίσει τα παιδιά με ευχάριστες βιωματικές δραστηριότητες για την ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Στόχος των δράσεων είναι η κινητοποίηση, η ευαισθητοποίηση και η βιωματική εμπλοκή των εκπαιδευτικών και μαθητών στα θέματα της ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μια ενημερωτική παρουσίαση από την εκπαιδευτική ομάδα του Δήμου και στη συνέχεια θα λάβουν μέρος σε βιωματικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα αφορούν τα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Η ομάδα που θα υλοποιήσει τη συγκεκριμένη δράση αποτελείτε από τους Ανδριγιαννάκη Κλειώ, Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο τη Μυρωνάκη Παρασκευή, Φαλελάκη Κων/νο και Χριστοδουλάκη Ελένη, Γεωπόνους.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 29 Μαρτίου 2013 και παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω δράσεις στα σχολεία τους να επικοινωνήσουν με την κ. Σωπασή Ειρήνη στο τηλ. 2892340272 και να δηλώσουν συμμετοχή. Θα προηγηθούν οι τάξεις των εκπαιδευτικών που υλοποιούν σχετικά προγράμματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook