Στο πλαίσιο των πολιτικών ενεργού γήρανσης και διασύνδεσης των γενεών τα κέντρα κοινοτικής φροντίδας, προκειμένου οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας όχι μόνο να αισθάνονται ενεργά μέλη της κοινωνίας αλλά και να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις, την εμπειρία τους, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας στη νέα γενιά, διδάσκουν, αφηγούνται, δείχνουν έθιμα παλιά, συνταγές παραδοσιακές, παιχνίδια του παρελθόντος, φυσικές μεθόδους επεξεργασίας τροφών, παρασκευή φυτικών καλλυντικών.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου υλοποιούνται μία σειρά από βιωματικά μαθήματα Κρητικής διατροφής, κουλτούρας και σεβασμού προς το περιβάλλον από τους ηλικιωμένους προς τους μαθητές του Δημοτικού.

 Η ομάδα Ηλικιωμένων Εθελοντών Συμβούλων Υγιεινής Διατροφής - 1ης Δημοτικής Κοινότητας -Δήμου Ηρακλείου μεταδίδει εμπειρία και γνώση και προσπαθεί να παντρέψει τον πολιτισμό με την παράδοση και να μεταφέρει στους μικρούς μαθητές την αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για τον μήνα Ιανουάριο τα βιωματικά μαθήματα αφορούν την δημιουργία φυσικού σαπουνιού από ελαιόλαδο και θα πραγματοποιηθούν στα εξής σχολεία:

75o Νηπιαγωγείο Ηρακλείου - 11/1/2013

40 και 50 Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου - 18/1/2013

38ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου - 25/1/2013