Με σκληρά λόγια μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η νομιμότητα πρέπει να είναι αποδεκτή από όλους» τόνισε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής εκφράζοντας την «οδύνη» του για το γεγονός ότι δεν καταδίκασε όλος ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.

Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας «είδα στην ανακοίνωσή του και στις τοποθετήσεις των βουλευτών του καινοφανείς θεωρίες περί παρακρατικών της Δεξιάς και, μάλιστα, προερχόμενες από εκείνους που έλεγαν πως τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία ήταν στοιχεία απαραίτητα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι η επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έγινε με δύο όπλα και όχι με ένα.

Σχολιάζοντας την προσωρινή αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή υποστήριξε ότι «δεν ήθελε να ακούσει αυτά που έχω να πω» και κατέληξε αναφέροντας «Δεν είναι δικαίωμα κανενός να σπάει, να λεηλατεί, να πετά βόμβες μολότωφ. Είναι απαράδεκτες πρακτικές για οποιαδήποτε χώρα».

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας τόνισε:

«Η χώρα βρίσκεται, όλον αυτό τον καιρό, επί ξηρού ακμής. Πάρα πολλά πράγματα σ\’ αυτό τον τόπο έχουν γίνει στραβά, από το 1974 μέχρι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν όμως να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη, αν δεν δεχθούμε, ως αδιαμφισβήτητες αλήθειες, ότι η νομιμότητα πρέπει να είναι αποδεκτή απ\’ όλους. Περίμενα πως όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει την επίθεση- και με οδύνη είδα καινοφανείς θεωρίες περί παρακρατικών της Δεξιάς και, μάλιστα, προερχόμενες από εκείνους που έλεγαν πως τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία ήταν στοιχεία απαραίτητα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Δεν ήλθα εδώ, παρά για να διατυπώσω βαθύτατη έκκληση να στηρίξει ο πολιτικός κόσμος την προσπάθεια του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Δεν είναι δικαίωμα κανενός να σπάει, να λεηλατεί, να πετά βόμβες μολότοφ. Είναι απαράδεκτες πρακτικές για οποιαδήποτε χώρα

Απευθύνω έκκληση στον πολιτικό κόσμο της χώρας να στηρίξει την αποκατάσταση νομιμότητας
στα κέντρα της πόλεων. Να αποκηρυχθούν απόλυτα χωρίς αστερίσκους, αλλιώς ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά. Αν δεν υπάρχει πλήρης κοινωνική στήριξη δεν θα πετύχουμε ».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook