Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει μεγαλύτερη επιβράδυνση της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας κατά το 2013, με άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά «περίπου 0,5%», σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

«Η κυβέρνηση αναμένει για το έτος αυτό μέση οικονομική ανάπτυξη κατά περίπου 0,5%. Τα προγνωστικά αυτά υποστηρίζονται από την πρόβλεψη ότι έπειτα από μία μη δυναμική εκκίνηση, η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί ταχύτερα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται την ετήσια έκθεση του υπουργείου Οικονομίας, η οποία θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα.

Μέχρι σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη κατά 1% για το 2013, έναντι 0,8% το 2012.

Ωστόσο, στις αρχές του Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ είχε προειδοποιήσει ότι τα αποτελέσματα του τέλους του 2012 ήταν χειρότερα από τα προβλεπόμενα και ότι η ανάπτυξη του 2012, τα προσωρινά στοιχεία για την οποία θα ανακοινωθούν σήμερα, θα βρίσκεται περίπου στο 0,75%.

Η γερμανική οικονομία, αφού επέδειξε αντιστάσεις παρά την κρίση χρέους της ευρωζώνης, αρχίζει να πλήττεται από την οικονομική επιβράδυνση των γειτονικών της χωρών.

Επειτα από αύξηση κατά 0,5% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε στη συνέχεια κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο και κατά 0,2% κατά το τρίτο τρίμηνο. Είναι πιθανόν ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα έχει υποχωρήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook