Μετά από μία δεκαετία διαψεύσεων, ο Λανς Άρμστρονγκ φαίνεται ότι είπε την αλήθεια για την υπόθεση της χρήσης αναβολικών: Σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα και πρόκειται να μεταδοθεί τις επόμενες ημέρες, ο ποδηλάτης φέρεται να παραδέχθηκε (όπως είχε περίπου προαναγγείλει) ότι νίκησε ντοπαρισμένος το Γύρο της Γαλλίας.

Ο Άρμοστρονγκ έχει ήδη χάσει τους τίτλους του στην κορυφαία ποδηλατική διόργανωση και ήταν ίνδαλμα δύναμης και επιμονής, έχοντας νικήσει τον καρκίνο πριν ανεβεί ξανά στο ποδήλατο.

Η συνέντευξη δόθηκε στην γνωστή Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ τη Δευτέρα. Πρόσωπα με γνώση του τι ειπώθηκε, και πρόκειται να μεταδοθεί, υποστήριξαν ότι ο Άρμστρονγκ παραδέχθηκε ανοικτά τη χρήση αναβολικών, συγκρατώντας μετά βίας τα δάκρυά του.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για στροφή 180 μοιρών από τη μέχρι τώρα στάση του. Αν και έχει αποκλειστεί από το κορυφαίο όργανο ποδηλατικών οργανώσεων (ICU), όταν δείγματά του βρέθηκαν θετικά σε ελέγχους για ντόπινγκ, ο αθλητής επέμενε ότι ήταν αθώος.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook