Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν από κοινού βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία οι ιεροδιδάσκαλοι – ιμάμηδες – θα διορίζονται πλέον από το ελληνικό κράτος, μετά από αξιολόγηση πενταμελούς επιτροπής και όχι από την κοινότητα των μουσουλμάνων και την «έγκριση» του Τουρκικού Προξενείου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος χαρακτήρισε τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν «πράκτορα» και επικαλέστηκε φωτογραφίες που τον δείχνουν να φωτογραφίζεται με την σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χατζηοσμάν παραδέχθηκε ότι «πριν από 5-6 μήνες είχα επισκεφτεί την Προύσα και το Σύλλογο Δυτικο- Θρακιωτών και είχε τον χάρτη της Θράκης. Αυτό σημαίνει ότι είμαι πράκτορας;».

«Η Βουλή δεν πρέπει να έχει ‘τούρκους’ Βουλευτές» ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Χρήστος Παππάς (Χ.Α.) και επικράτησε πανδαιμόνιο στα άκρα αριστερά έδρανα. Θέση πήραν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με τον κ. Νότη Μαριά να υποστηρίζει πως «είναι δεδομένο ότι τόσο από την Άγκυρα όσο και από μνημονιακές δυνάμεις προωθούνται σχέδια για αυτονόμηση της Θράκης. Η Βουλή πρέπει να καταγγέλλει αυτές τις ενέργειες. Οφείλει ο συνάδελφος εφόσον φωτογραφήθηκε με ανθρώπους που θέλουν την κοσσοβοποίηση της Θράκης να τους καταγγείλει. Έπρεπε να προσέχει με ποιους μιλά. Να προσέχει που φωτογραφίζεται και να καταγγέλλει κύκλους που υπονομεύει την χώρα».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ) μίλησε για ανιστόρητους και τόνισε ότι είναι βαριά κουβέντα να λες έναν βουλευτή πράκτορα. Ο κ. Βασίλης Οικονόμου από την ΔΗΜΑΡ απευθυνόμενος προς την Χρυσή Αυγή είπε «Μην πάτε την κουβέντα αλλού και εσάς σας έχουμε δει να σηκώνεται την ξεφτιλισμένη σημαία της 21ης Απριλίου» ενώ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) υποστήριξε πως « Ο αλυτρωτισμός αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια». Πάντως, η συγκεκριμένη τροπολογία που υπογράφεται από 12 βουλευτές της ΝΔ και 2 του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προκαλεί τριγμούς και στον κυβερνητικό συνασπισμό. Υπερ της εμφανίζεται η ΚΟ της ΝΔ, κατά οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διχασμένο.

\”Προκαλώ τον συνάδελφο να καταθέσει στοιχεία στη βουλή που να αποδεικνύουν ότι είμαι πράκτορας, όπως με κατηγόρησε. Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Όχι λόγια, στοιχεία. Και σας ζητώ να ανακαλέσετε\”, απάντησε ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

(φωτό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν)

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook