Για τις πρόσφατες επαφές του στο Βερολίνο ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στρατηγική της έντασης και τόνισε την ανάγκη να υψωθεί ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας.

Κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως έχει μεσολαβήσει αρκετός καιρός από την τελευταία συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ταξίδι του στο Βερολίνο.

Κατά την ενημέρωση για τις επαφές που είχε στη γερμανική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν και για μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως έγινε αναφορά και στις εκκρεμότητες που αφορούν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Ευαισθητοποιούνται», είπε, «για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που βασανίζουν τους Έλληνες, αλλά και για θέματα όπως η διαφάνεια, η φορολογική δικαιοσύνη … αλλά και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, τις εκκρεμότητες της Κατοχής» και εκτίμησε ότι πλέον «μπορούμε να διευρύνουμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης».

Με αφορμή εξάλλου τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μας (εμπρηστικές επιθέσεις, κρούσματα βίας κτλ), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στρατηγική της έντασης, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους γεγονότα δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και ότι όλοι πρέπει να υψώσουν ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook