Προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές των Χανίων, προκαλεί το μικρό οπλοστάσιο που βρέθηκε μέσα σε μια σωλήνα σε οικοδομή στην περιοχή της Παρηγοριάς του Δήμου Χανίων.

Το οπλοστάσιο βρήκε ο εργολάβος που πήγε το πρωί στον χώρο της εκσκαφής και έκπληκτος είδε πως μέσα σε μιαν σωλήνα υπήρχαν :

Ένα Καλάσνικοφ με σπαστό κοντάκι

Ένα περίστροφο των 38 mm

Γεμιστήρες για Καλάσνικοφ και για πιστόλι Κλοκ

Και μεγάλος αριθμός σφαιρών.

Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία. Άντρες των Τ.Α.Ε και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, έσπευσαν στο σημείο μαζί με πυροτεχνουργό και παρέλαβαν τον οπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με το πλέον πιθανό, - για άγνωστους λόγους – κάποιοι να θέλησαν να ξεφορτωθούν τα όπλα και επέλεξαν να τα βάλουν μέσα στην σωλήνα.

Βέβαια δεν αποκλείεται και η πιθανότητα, το συγκεκριμένο σημείο, να αποτελούσε «καβάτζα» αλλά, ο παραλήπτης του οπλισμού για άγνωστο λόγο δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να τα πάρει.

Πάντως από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, που διενεργεί την προανάκριση, θα σταλούν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες πράξεις.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]