Το Mercedes-Benz Museum, το οποίο σχεδιάστηκε από τους Ολλανδούς αρχιτέκτονες της \”UNStudio\”, είναι κάτι περισσότερο από ένας σύγχρονος εκθεσιακός χώρος που διαθέτει πάνω από 150 οχήματα.

Αυτό που το καθιστά ιδιαίτερα μοναδικό είναι το γεγονός ότι διαθέτει και τον ισχυρότερο τεχνητό – εσωτερικό ανεμοστρόβιλο του κόσμου.

Ο χώρος είναι χτισμένος στα πρότυπα του μουσείου Guggenheim, διαθέτοντας ένα κεντρικό αίθριο που είναι ορατό από την σπειροειδή ανάπτυξη όλων των ορόφων που το περιβάλλουν.

Η τεχνητή δίνη αέρα βρίσκεται σε αυτόν τον ευρύχωρο κεντρικό χώρο και εκτείνεται από το ισόγειο μέχρι τον ανώτατο όροφο του κτηρίου.


Η προσομοίωση του ανεμοστρόβιλου αρχικά δημιουργήθηκε ως ένα προληπτικό μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά όπως έχει αποδειχθεί προς το παρόν έλκει το κοινό στη Στουτγάρδη της Γερμανίας για να το θαυμάσει ως ατραξιόν.

Όσον αφορά τη λειτουργία του, το σύστημα στροβιλιζόμενου αέρα έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει τις εκπομπές καπνού από το εσωτερικό του κτιρίου.

Οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι χρειάζονται περίπου 7 λεπτά στα 144 συστήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό των τοίχων για να απομακρύνουν 28 τόνους καπνού και να τους στείλουν στον ύψους 34 μέτρων ανεμοστρόβιλο, ο οποίος στην συνέχεια θα τους απομακρύνει μέσα από τα ανοίγματα της οροφής.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook