Ισόβια κάθειρξη και δεκαεννέα έτη φυλάκισης κατά συγχώνευση, στον καθένα από τους τρείς κατηγορούμενους για την απαγωγή και την δολοφονία του άτυχου Ηρακλειώτη επιχερηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, είναι η ποινή που επέβαλε το Εφετείο Κρήτης, στον έλληνα και στους δυο αλλοδαπούς δράστες.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορουμένους κατά συναυτουργία, ένοχους για φθορά ξένης μεγάλης περιουσίας, ενώ δεν τους καταλόγισε την κατηγορία περί εξυβρίσεως του νεκρού. Παράλληλα, έγινε μετατροπή της κατηγορίας περί σύσταση εγκληματικής ενέργειας σε σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

Στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, ενώ οι δυο αλλοδαποί θα απελαθούν από την χώρα αφού εκτίσουν την ποινή τους.
  
Η δίκη, άρχισε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε στις 18:25 το απόγευμα.

Καθ\’ όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός της αίθουσας ήταν δρακόντεια. Το μεσημέρι, απολογήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι ζήτησαν να τιμωρηθούν για την απαγωγή, όμως όσον αφορά την δολοφονία, αρνούνταν κατηγορηματικά ότι την διέπραξαν ρίχνοντας το φταίξιμο ο ένας στον άλλο.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Εισαγγελέας της έδρας, η αγόρευση του οποίου, ήταν καταπέλτης, αφού χαρακτήρισε τους δράστες, τριανδρία θανάτου υποκινούμενη από τον εωσφόρο, ενώ κάνοντας ένα παραλληλισμό στην επαγγελματική τους ιδίότητα, ανέφερε πως αντί να βουτούν τις βούρτσες τους, στην μπογιά προτίμησαν να τις βούτηξαν στο αίμα.

Όσον αφορά τον Γιάννη Κυπριωτάκη, ο Εισαγγελέας είπε ότι:

\”Επρόκειτο περί ενός αγίου ανθρώπου, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, που πρόσεφερε δουλειά σε όσους το είχαν ανάγκη. Εκείνοι, όμως που ευεργετήθηκαν με το αγαθό της ευημερίας και της ελευθερίας, του το ανταπέδωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο.\”

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Νίκος Κουβίδης και Κώστας Παπαδάκης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποινή που επεβλήθη στους δράστες, ενώ χαρακτήρισαν το έγκλημα ένα από τα πιο αποτρόπαια και ειδεχθή στα ελληνικά χρονικά.

Ο γιος, του άτυχου επιχειρηματία, Κυριάκος Κυπριωτάκης, αφού ευχαρίστησε την δικαιοσύνη, τόνισε πως αυτό που έπαθε η οικογένεια του, δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις.

Η ηλικιωμένη μητέρα του θύματος, μετά το πέρας της διαδικασίας ξέσπασε σε κλάματα, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς προπυλάκισαν λεκτικά τους δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι κατηγορούμενοι έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν έφεση επί της ποινής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook