Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ, σε συνέχεια του δελτίου που είχε εκδοθεί στην Τρίτη προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη την Επικράτεια.

Στη Κρήτη η επιδείνωση του καιρού θα μας επισκεφτεί την Παρασκευή με έντονους νοτιάδες που στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των ισχυρών ανέμων την Τετάρτη το βράδυ δεν απέπλευσαν τα πλοία από Ηράκλειο και Χανιά ενώ σήμερα Πέμπτη τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά.

Η νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις μεταφορές.

Πιο συγκεκριμένα το δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει τα εξής:

Οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη σημειώνονται σήμερα Πέμπτη (17-1-2013) στη δυτική Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας να επεκταθούν στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Αύριο Παρασκευή (18-1-2013) τα παραπάνω έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.

Αναλυτιικά σε περιοχές της Κρήτης προβλέπεται:

ΧΑΝΙΑ

Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Για αύριο Παρασκευή 18/1, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους ως 7 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Για αύριο Παρασκευή 18/1, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους έντασης 7 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Για αύριο Παρασκευή 18/1, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους έως ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης 5-6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook