Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση του αλγερινού στρατού σε εγκαταλελειμμένο διυλιστήριο, το οποίο είχαν καταλάβει ένοπλοι ισλαμιστές, κρατώντας ομήρους.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αλγερίας, κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι πολίτες, ενώ άλλοι, ανάμεσά τους πολίτες από την Σκοτία, τη Γαλλία και την Κένυα, απελευθερώθηκαν, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις της, οι στρατιωτικές δυνάμεις κάνουν ακόμα έρευνες στο διυλιστήριο. Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, ανέφερε ότι ο στρατός έχει επανακτήσει τον έλεγχο μόνο ενός μέρους του διυλιστηρίου.

Οι ένοπλοι, οι οποίοι σχετίζονται με την Αλ Κάιντα κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις την Τετάρτη, είχαν δηλώσει ότι κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν 34 όμηροι και 14 απαγωγείς.

Ο υπουργός Επικοινωνιών της Αλγερίας, Μοχάμεντ Σάιντ Μπελαϊντ, δήλωσε ότι «δυστυχώς σημειώθηκαν θάνατοι και τραυματισμοί», σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook