Υπάρχουν ακόμα χρυσοθήρες που πιάνουν το τζάκ ποτ. Σε βάθος μόλις εξήντα εκατοστά από την επιφάνεια του εδάφους, δίπλα στη δίπλα στη ρίζα ενός δέντρου, στην περιοχή Ballarat της κεντρικής Victoria της Αυστραλίας χρυσοθήρας βρήκε ένα κομμάτι χρυσού 5,5 κιλών άξιας τουλάχιστον 225.000 ευρώ!

Ο Cordell Kent που διατηρεί το κατάστημα εμπορίας χρυσού Ballarat Mining Exchange Gold Shop στην περιοχή ανέφερε \”Το εύρημά μας είναι μοναδικό. Σχεδόν 162 χρόνια μετά τον πρώτο \”πυρετό\” χρυσοθηρίας, ακόμα βρίσκουμε τεράστια κομμάτια στην περιοχή του Ballarat\”, προσθέτοντας ότι \”δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό πράγμα από το να ξεθάβεις χρυσό\”.

\”Είμαι έμπορος χρυσού εδώ και είκοσι χρόνια και δεν θυμάμαι κάποια άλλη περίσταση όπου ένα κομμάτι χρυσού που βρέθηκε εδώ γύρω να ζύγιζε παραπάνω από 2.8 κιλά\”, συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως για την ανακάλυψη αυτή, ο ανώνυμος χρυσοθήρας χρησιμοποίησε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, δηλαδή έναν ανιχνευτή μετάλλων Minelab GPX-5000 τον οποίο αγόρασε μεταχειρισμένο στο Ebay για 5.180 δολάρια. \”Είναι ο καλύτερος ανιχνευτής, αυτός που μπορεί να πάει βαθύτερα στο έδαφος και να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με κάθε άλλο μηχάνημα», επισημαίνει ο έμπορος και ερασιτέχνης χρυσοθήρας κι ο ίδιος.

\”Ο άνθρωπος που το βρήκε αξίζει να πάρει τα λεφτά αυτά που του αναλογούν», τονίζει ο Kent «έτρεξε να το ανακοινώσει στη γυναίκα του, η οποία αρχικά δεν τον πίστεψε. Θα πληρώσει πολλούς λογαριασμούς και θα αποπληρώσει το σπίτι του. Μιλάμε για μια πραγματικά τεράστια αλλαγή ζωής\”.

Η Victoria είναι μια περιοχή πλούσια σε χρυσό, καθώς και πέρυσι ανακαλύφθηκε εκεί ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι χρυσού που ζύγιζε 3.66 κιλά.

Το μεγαλύτερο ακέραιο ψήγμα χρυσού εντοπίστηκε στην Αυστραλία από τον εργάτη ορυχείουHill End του New South Wales το 1872 και ζύγιζε 235 κιλά. Δεν διατηρήθηκε έως σήμερα διότι δόθηκε για λιώσιμο και περαιτέρω χρήση.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook