Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι  στο παιδικό σταθμό για ΑΜΕΑ  του Δήμου Ηρακλείου καθώς είναι ο πρώτος που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο λόγω της απόλυσή τους από τη μη ανανέωση της σύμβασης.

Τα παιδιά  όλα τους με Ειδικές Ανάγκες, θα βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη, στο σπίτι, χωρίς την ευεργετική επίδραση της εκπαίδευσης για τον ψυχισμό και την ανάπτυξή τους. Η  πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΗ κ. Ελένη Κόκκορη,την οποία όπως και το δήμαρχο Ηρακλείου απασχολεί το ζήτημα αναζητεί λύσεις όμως τα περιθώρια είναι περιορισμένα με βάση το νόμο για τους συμβασιούχους.

«Το κυριότερο πρόβλημα» υπογράμμισε «είναι ότι οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στη συγκεκριμένη δομή, δεν έχουν πού αλλού να στραφούν, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχο σχολείο για ΑμΕΑ στις συγκεκριμένες ηλικίες, ούτε καν στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Στο Σταθμό φοιτούν συνολικά 10 παιδάκια, ηλικίας από 2,5 έως και 7 ετών, τα οποία είναι όλα ΑμΕΑ. Με το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής, θα πρέπει αναγκαστικά να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα προσχολικής αγωγής για τα παιδιά αυτά.

Παιδικοί Σταθμοί εξειδικευμένοι για τα ΑμΕΑ δεν υπάρχουν στο Ηράκλειο, είτε δημόσιοι είτε και ιδιωτικοί, και μάλιστα ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός που λειτουργεί σε επίπεδο Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook