Από τον περασμένο Νοέμβριο η Ελληνική Αστυνομία διέθετε πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στον απόηχο της επίθεσης ενόπλων κατά του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της τρομοκρατίας, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι τα έως τώρα περιστατικά ήταν «μεμονωμένα χτυπήματα, κυρίως συμβολικής σημασίας», επισημαίνοντας ωστόσο πως η τρομοκρατία δεν εξαλείφθηκε ποτέ από τη χώρα μας.

Στρέφοντας δε το βλέμμα του στην πρόσφατη απελευθέρωση, με περιοριστικούς όρους, δύο συλληφθέντων που φέρονταν ως μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στάθηκε σε μία «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος» η οποία «επιλέγει να εθελοτυφλεί» απέναντι στην «πρόκληση» που συνιστά η ένοπλη τρομοκρατική δράση.

Τέλος, ο κ. Δένδιας έστρεψε τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, μολονότι ο υπουργός δεν πιστεύει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφέρει πολιτική κάλυψη στους δράστες πρόσφατων επιθέσεων, σημειώνει πως «διάφορες ιστοσελίδες και έντυπα που επισήμως και ανεπισήμως αποτελούν κομματικά όργανα» της Κουμουνδούρου εκφράζουν «εξτρεμιστικές απόψεις».

«Θα ήμουν ευτυχής εάν συνειδητοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις θεσμικές του ευθύνες στην τήρηση της ευνομίας, ως αξιωματική αντιπολίτευση. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μέχρι στιγμής», καταλήξει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


skai.gr