Σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη, ενώ ο Νίκος Δένδιας προεδρεύει ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα που στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν παιδιά.

Στόχος «η δημοκρατική ομαλότητα, η κοινωνική ειρήνη και η προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ζητά ομόφωνη καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου συμβάντος. Απαιτείται απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Καταδικάζουν την επίθεση

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι».

«Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας. Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε «την καταδίκη της για την επίθεση στο \’The Mall\’, όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας» σημειώνοντας ότι «η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά» και πως «η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία».

Το ΚΚΕ καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση, κάνοντας λόγο για «μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια», η οποία «εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook