Ένας ανώτερος ινδονήσιος δικαστής, ο Νταμίνγκ Σανούσι, θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου ως κατηγορούμενος, καθώς φέρεται να δήλωσε ότι τα θύματα βιασμού απολαμβάνουν την πράξη όσο και ο δράστης, με μια δικαστική επιτροπή να προτείνει την απόταξή του από το σώμα.

Ο Σανούσι έκανε τις επίμαχες παρατηρήσεις απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η θανατική ποινή θα πρέπει να υιοθετηθεί για καταδικασθέντες βιαστές λέγοντας ότι η εσχάτη των ποινών δεν πρέπει να εφαρμοστεί, διότι «αυτός που βιάζει και αυτός που βιάζεται το απολαμβάνουν αμφότεροι»(!), προκαλώντας σάλο στην Ινδονησία, ενώ ομάδες για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων που ζητούν την απόταξή του.

Η αρμόδια επιτροπή, η οποία παρακολουθεί τη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό των δικαστών, αποφάσισε την Παρασκευή ότι τα σχόλια του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Σανούσι κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης για μια θέση Ανώτατο Δικαστήριο ήταν «ντροπιαστικά» δήλωσε εκπρόσωπός της επιτροπής στο γαλλικό πρακτορείο.

«Πέρασε από ακρόαση από την επιτροπή την περασμένη εβδομάδα. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είχε παραβιάσει τη δικαστική δεοντολογία αναφορικά με την ορθή συμπεριφορά των δικαστών», είπε.

«Προτείνουμε μια βαριά ποινή, την απόταξή του από το σώμα. Παραπέμπεται στο αρμόδιο δικαστήριο για παραβάσεις του κώδικα συμπεριφοράς των δικαστικών, όπου έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του» πρόσθεσε, λέγοντας ότι το δικαστήριο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατόν».

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook