Την παραίτηση του από την ηγεσία του FDP φέρεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές στα γερμανικά ΜΜΕ, να προτείνει ο Φίλιπ Ρέσλερ δίνοντας τη θέση του στον Ράινερ Μπρούντερλε.

Οι Φιλελεύθεροι φέρονται επίσης να είναι έτοιμοι να επισπεύσουν το συνέδριό του για τη μάχη των ομοσπονδιακών εκλογών.

Σύμφωνα με κύκλους κοντά στην ηγεσία των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων που επικαλείται το γερμανικό Reuters και τα περισσότερα ΜΜΕ της Γερμανίας, ο Ρέσλερ δήλωσε πρόθυμος «να κάνει στην άκρη» και να δώσει την ηγεσία του FDP, όπως και την υποψηφιότητα για την καγκελαρία, στον Μπρούντερλε.

Το έαν όντως θα αποχωρήσει πάντως «δεν είναι σε καμία περίπτωση αποφασισμένο» σημειώνει το Spiegel, λέγοντας πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται στα κεντρικά του κόμματος.

Το FDP, μικρός εταίρος στην κυβέρνηση Μέρκελ και γνωστό για την σκληρή του ρητορική στην κρίση χρέους, εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με το ένα πόδι εκτός της επόμενης Βουλής.

Στις εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας την Κυριακή, πέτυχε μεν ένα 9,9% αλλά, τελικά, ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελεύθερων πέρασε στην αντιπολίτευση. Το δε ποσοστό του αποδόθηκε στο «έλεος» των Χριστιανοδημοκρατών ψηφοφόρων (που μοίρασαν τις δύο ψήφους τους σε CDU και FDP), αλλά σε κάθε περίπτωση, το κόμμα γλίτωσε την ταπείνωση της έξωσης από την τοπική βουλή.

 

in.gr