Την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων και υπηρεσιών που θα ασχολούνται με περιστατικά ρατσιστικής βίας ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

Επίσης από τη Δευτέρα έχει ενεργοποιηθεί ο τηλεφωνικός αριθμός 11414, όπου μπορούν να γίνονται καταγγελίες σχετικά με επιθέσεις που έχουν δεχθεί μετανάστες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η καταγγελία μπορεί να είναι ανώνυμη ή από τρίτο πρόσωπο και όχι αυτό που έπεσε θύμα και στη συνέχεια θα διερευνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται η ανωνυμία του καταγγέλλοντος. Επίσης η καταγγελία ή μήνυση μπορεί να γίνει και απευθείας στις υπηρεσίες που έχουν συσταθεί.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, όπως σημείωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο μετανάστης που έχει πέσει θύμα επίθεσης θα πρέπει να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Πάντως, ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου κάθε φορά περιστατικού, εάν προκύπτει ότι το θύμα δεν έχει άδεια παραμονής ή εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος παράνομος μετανάστης και θα ακολουθείται η διαδικασία κράτησης και απέλασης του.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση εάν το πρόσφατο έγκλημα στα Πετράλωνα με θύμα τον Πακιστανό έχει ρατσιστικό υπόβαθρο, λέγοντας πως η υπόθεση είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook