Οι ζωολογικοί κήποι αποκαλύπτουν τη στρεβλή σχέση που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος με το φυσικό του περιβάλλον. Ωστόσο, στην Κίνα έχουν ξεπεράσει τα εσκαμμένα και σε αυτό τον τομέα.

Πρόσφατα, το προσωπικό καθαριότητας του ζωολογικού κήπου του Σενζέν, καθαρίζοντας μια τεχνητή λίμνη ανακάλυψε πως έντεκα κροκόδειλοι του πάρκου ήταν νεκροί (μόλις δύο γλύτωσαν).

Οι αρχές του ζωολογικού κήπου πιστεύουν ότι οι κροκόδειλοι πετροβολήθηκαν μέχρι θανάτου από επισκέπτες (πιθανότατα ήθελαν να διαπιστώσουν εάν τα θαυμαστά ερπετά που έμεναν ακίνητα ήταν ζωντανά), ενώ ο χώρος ήταν μολυσμένος από απορρίμματα.

Οι κροκόδειλοι έμεναν ακίνητοι καθώς είχαν μπει σε χειμερία νάρκη. Εκτός από πέτρες, πληροφορίες κάνουν λόγο για επισκέπτες που “φώναζαν, έφτυναν και πέταγαν πράγματα” για να δουν αν είναι ζωντανοί.

Πρόσφατα, η Huffington Post δημοσίευσε φωτογραφίες επισκεπτών στον ζωολογικό κήπο της Hangzhou να πετούν χιονόμπαλες σε δύσμοιρα λιοντάρια, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Shenyang άφησαν έντεκα τίγρεις της Σιβηρίας να πεθάνουν από την πείνα.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook