Την επόμενη κυβέρνηση ψηφίζουν οι Ισραηλινοί και, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αναμένονται να ανοίξουν τον δρόμο για τρίτη θητεία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πρωθυπουργία της χώρας ως επικεφαλής, ενδεχομένως, της πιο σκληροπυρηνικής κυβέρνησης.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και κλείνουν στις 22:00. Τα πλήγρη επίσημα αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει το «πόκερ» μεταξύ των κομμάτων για το νέο κυβερνητικό σχηματισμό.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή επιβεβαιώνουν ότι η συμμαχία Λικούντ-Ισραέλ Μπεϊτενού βρίσκεται σε τροχιά νίκης, όμως τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο συνασπισμός του οποίου ηγείται ο Νετανιάχου έχουν πέσει στο χαμηλότερο σημείο από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Τη δυναμική που έχει χάσει ο κυβερνητικός συνασπιμός καρπώνεται το ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Εστία, η έκπληξη των βουλευτικών εκλογών του Ισραήλ.

Μια «ανάσα» πριν τις κάλπες ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βλέπει το ακροδεξιό κόμμα του εκατομμυριούχου Ναφτάλι Μπένετ να… ρουφά τον «αέρα» υπεροχής που είχε η συμμαχία Λικούντ-Μπεϊτένου στις δημοσκοπήσεις. Αυτή καθαυτή η νίκη δεν απειλείται, όμως ο ίδιος ο Νετανιάχου ενδέχεται να είναι πολιτικά αποδυναμωμένος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook