Μια σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία βίωσαν χθες οι μαθητές της 2ας Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, τους οποίους επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κατά την διάρκεια ειδικού μαθήματος ενημέρωσε τους μαθητές για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, την κατοχύρωση του ενιαίου σήματος «ΚΡΗΤΗ» στα ποιοτικά πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα, αλλά και για το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης που αφορά επιχειρήσεις εστίασης και τμήματα εστίασης ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Οι μαθητές του τομέα «Οικονομικών/Διοικητικών Υπηρεσιών» του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, προσκάλεσαν την αντιπεριφερειάρχη στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα» για την ολοκλήρωση σχετικής εργασίας που έχουν αναλάβει για την προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων και την σημασία του brand name «ΚΡΗΤΗ» στην επιχειρηματικότητα.

Η κ. Βρέντζου κατά την διάρκεια της παρουσίασης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, απάντησε σε σημαντικές ερωτήσεις των μαθητών που αφορούν την πιστοποίηση των αγροτικών μας προϊόντων, την δημιουργία του «Κρητικού Μπακάλικου» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και την διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με τον τουρισμό και τον πολιτισμό του τόπου.

Επίσης το στέλεχος της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» της Περιφέρειας Κρήτης Ασπασία Σταυρουλάκη ανέλυσε πως η ποιοτική πιστοποιημένη Κρητική κουζίνα και ο γαστρονομικός τουρισμός μπορεί να συνδεθεί με επιτυχία με την επιχειρηματικότητα.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Λυκειάρχης Μανόλης Πολάκης, και οι καθηγήτριες-οικονομολόγοι Χρυσάνθη Μακράκη και Νίκη Κατσαλάκη, που ευχαρίστησαν την αντιπεριφερειάρχη για την αποδοχή της πρόσκλησης από τους μαθητές του Λυκείου, για την εκπόνηση της εργασίας τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook