– Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε (ECOFIN), η εφαρμογή του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών . Έντεκα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα τον εφαρμόσουν, υπό τη μορφή ενισχυμένης συνεργασίας, στη βάση πρότασης που θα καταθέσει η Κομισιόν. Εδώ η σχετική ανακοίνωση του ECOFIN

– Κοινή πρόταση για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης θα καταθέσουν Γερμανία και Γαλλία, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του προσεχούς Ιουνίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

– Την επιμήκυνση στην περίοδο αποπληρωμής των δανείων προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας EFSF ζήτησαν Πορτογαλία και Ιρλανδία. «Είναι σημαντικό να διευκολυνθεί η επιστροφή των δύο χωρών στις αγορές» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν, προσθέτοντας ότι το Eurogroup θα εξετάσει μέσα στους επόμενους μήνες πως θα διευκολύνει αυτήν την επιστροφή.

– «Η διαφθορά είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία στην Ευρώπη σήμερα, καθώς οι πολίτες χάνουν σταδιακά την πίστη τους στο κράτος δικαίου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjorn Jagland.

– Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) απονέμει ποσό 680 εκατομμυρίων ευρώ σε 302 έμπειρα ηγετικά στελέχη επικεφαλής ερευνών σε 24 διαφορετικές χώρες σε όλη την Ευρώπη κατά τον τελευταίο διαγωνισμό για τις υψηλού κύρους «επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας». Με έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ ανά έργο, οι χρηματοδοτήσεις επιτρέπουν στους επιστήμονες αυτούς να επιδιώξουν να εφαρμόσουν τις πιο ρηξικέλευθες ιδέες τους στα όρια της γνώσης, μέσα από κοινές προσπάθειες με τις δικές τους ομάδες. Εδώ η σχετική ανακοίνωση

– Στο 7% θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της Ισπανίας το 2012, δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Cinco Días. Πρόκειται για ποσοστό πολύ υψηλότερο από το στόχο του 6,3% που είχε θέσει η χώρα.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook