Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα που πηγαίναμε στα βράχια και κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος» τόνισε, στην Επιτροπή Οικονομικών, ο Ι. Στουρνάρας. «Για πρώτη φορά στους έξι μήνες που πηγαίνω στο Eurogroup, η Ελλάδα δεν ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής. Υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει» ανέφερε, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου.

O κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στα οφέλη από την εξασφάλιση των 9,2 δισ. ευρώ (7,2 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα υπόλοιπα για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αποπληρωμή ληξιπροθέσμων χρεών, αλλά και εσωτερικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου) και διαπίστωσε πρόοδο και στη στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη μείωση των spreads στα επίπεδα των αρχών του 2010.

«Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια. Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης που αποτελεί και το αντικείμενο συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής- ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως «η προστιθέμενη αξία των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι εισπρακτική, αλλά η προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας». Σε κάθε περίπτωση, «θα διασφαλίσουμε τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook