Με στόχο να διενεργηθεί γρήγορα η έρευνα για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, διαβίβασε τη δικογραφία που έχει σχηματίσει για την υπόθεση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Φάκου είχε διατάξει την Τρίτη τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για την ίδια υπόθεση.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Πάντως, δικαστικές πηγές ανέφεραν πως αν από την έρευνα προκύψει η διάπραξη αξιόποινων πράξεων, προβλέπεται ακόμη και η απόλυση εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στην δικογραφία που διαβιβάστηκε στην κρατική ασφάλεια από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών περιλαμβάνονται, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται εργαζόμενους που ενώ απεργούν πληρώνονται κανονικά.

Επίσης, περιλαμβάνονται δημοσιεύματα με καταγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες, εργαζόμενοι απεργοί δήλωσαν ομαδικά ρεπό ή αναρρωτικές άδειες, προκειμένου να τους καταβληθεί κανονικά το ημερομίσθιο τους.

Ακόμη, ο φάκελος περιλαμβάνει τις δικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες οι απεργίες κρίθηκαν παράνομες.

Η έρευνα αναμένεται να αναζητήσει ευθύνες όσων παραβιάζουν την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων συνεχίζοντας την απεργία.

news247,gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook