Τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου για τις δρομολογούμενες αλλαγές στον πανεπιστημιακό χάρτη επιθυμεί να διασφαλίσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Το σχέδιο συγχωνεύσεων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών τμημάτων, που είναι ευρύτερα γνωστό ως «Αθηνά» είναι η δεύτερη μεγαλύτερη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μετά τις βελτιωτικές ρυθμίσεις του προηγούμενου καλοκαιριού στο νόμο-πλαίσιο.

Με το σχέδιο «Αθηνά» αναμένεται να περικοπούν ή να συγχωνευθούν τμήματα με ομοειδή γνωστικά αντικείμενα, ή τμήματα που έχουν ελάχιστο προσωπικό, ή ελάχιστους φοιτητές, όχι όμως και τμήματα που λειτουργούν με εκατοντάδες φοιτητές και επάρκεια.

Συναντήσεις με Κουβέλη-Βενιζέλο

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει σειρά επαφών με τους δυο κυβερνητικούς εταίρους, προκειμένου να τους παρουσιάσει αναλυτικά τις τελικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα συγχωνεύσεων.

Το μεσημέρι ενημέρωσε σε θερμό κλίμα στη βουλή τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου και της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση για τις δρομολογούμενες αλλαγές, ενώ στις 19:30 θα συναντηθεί και με τον έτερο αρχηγό των κυβερνητικών εταίρων, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα επιδιώξει να λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για τις προωθούμενες αλλαγές και για το λόγο αυτό θα ενημερώσει και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook