Για εγκληματική παραμέληση του βρέφους απο την Λέρο που εξέπνευσε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο ΠΑΓΝΗ, έκανε λόγο σήμερα ο ιατροδικαστής κ.Μιχαλοδημητράκης που διενέργησε νεκροψία-νεκροτομή στην σορό του.

Αφήνοντας υπόνοιες για \”ανθρωποκτονία\” , ο ιατροδικαστής τόνισε πως ο θάνατος του βρέφους των 35 ημερών επήλθε απο υποσιτισμό και συγκεκριμένα απο έλλειψη γάλακτος γεγονός που οδήγησε στην ολική ανατροπή του οργανισμού του βρέφους, το οποίο ξεψύχησε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Όπως είπε , δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης, αλλά ήταν εμφανής η παραμέληση και εξωτερικά, απο την άποψη της υγειινής, αφού έφερε συγκάμματα.

Μάλιστα διέψευσε τα όσα είχαν ειπωθεί τις προηγούμενες ημέρες περι \”επταμηνίτικου\” διευκρινίζοντας πως γεννήθηκε φυσιολογικά με βάρος 3.500 γραμμάρια.

Απο το μαιευτήριο εξήλθε με βάρος 3.470 γραμμάρια, ενώ όταν το Σάββατο διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ σε κωματώδη κατάσταση,με αεροδιακομιδή απο την Λέρο, το βάρος του ήταν μόλις 3.400 γραμμάρια, κάτι αδιανόητο για ένα βρέφος 35 ημερών.

Όπως είπε ο κ.Μιχαλοδημητράκης θα γίνουν και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το εαν είχε προσβληθεί απο κάποιο μικρόβιο, αλλά τόνισε πως ήταν απαράδεκτο το ότι η μητέρα του δεν ζήτησε άμεσα ιατρική συνδρομή βλέποντας τα προβλήματα του μωρού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook