Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 5 μ.μ., στο αμφιθέατρο “Ι. Δρακόπουλος”, κεντρικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, θα πραγματοποιηθεί Hμερίδα υπό τη συμπροεδρία του κου Εμμανουήλ-Ρούσσου Παπαδάκη, Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου και Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και της κας Αναστασίας Μπομπολάκη, Προέδρου της Π.Φ.Π.Ο.

Η Hμερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κου Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ο θεματικός άξονας της Hμερίδας θα είναι: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή».

Θα μιλήσουν Εισαγγελικοί Λειτουργοί, μεταξύ των οποίων και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία είναι αρμόδια για την Προστασία των Ζώων, επιφανείς Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της Hμερίδας θα εξετασθούν τα προβλήματα που απορρέουν από την καθημερινή εφαρμογή του Ν. 4039/2012, ασάφειες και κενά αυτού, η ανταπόκριση των εμπλεκομένων Αρχών, καθώς και το ζήτημα της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα ζωϊκά είδη στη χώρα μας αλλά και στη σύγχρονη Ευρώπη.