Στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα παραδώσει μέσα στις επόμενες μέρες ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ.Σούρλας, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς, ενώ τη θέση εθνικού συντονιστή, σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα, θα καταλάβει ο ίδιος ο κ. Σούρλας.

Σκοπός του σχεδίου αυτού είναι ο καθορισμός του τρόπου με τον οποίο θα περιέρχονται στον κρατικό κορβανά τα χρήματα, που προέρχονται από παράνομη δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κ.λπ.).

Ήδη, στη Γενική Επιτροπεία Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει συγκροτηθεί επιτροπή εργασίας, τα μέλη της οποίας έχουν ξεκινήσει συσκέψεις.

Η επιτροπή θα συντονίσει τις ενέργειες όλων των εμπλεκομένων ελεγκτικών φορέων, αρμοδίων οργάνων και αρχών, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, που με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, δεν διευκολύνουν την απόδοση, στο Δημόσιο, των χρημάτων, που αποδεδειγμένα αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Τέλος, η επιτροπή αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία άλλων ευρωπαϊκών χωρών και την βοήθεια από την task force, ώστε να μπορεί να υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί στόχοι.in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ