Για «διγλωσσία και πολιτική αναξιοπιστία» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τονίζει ότι οι «αγώνες του λαού θα δημιουργήσουν τους όρους για τη δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης».

«Ο κ. Σαμαράς αποκαλύφθηκε. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, ακολουθώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Η ακροδεξιά του ιδεολογία είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη δημοκρατία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει απόσπασμα από ομιλία του πρωθυπουργού στις 3/2/2011 στην ΚΟ της ΝΔ και σημειώνει: «πότε ο πρωθυπουργός έλεγε την αλήθεια, τότε ή σήμερα που προσπαθεί να επιβάλει με τη βία, την καταστολή, τον πολιτικό τσαμπουκά και την παραβίαση των νόμων, το δόγμα της μηδενικής ανοχής επιστρατεύοντας απεργούς σε μια επίδειξη αυταρχισμού χωρίς προηγούμενο; Πότε ήταν ειλικρινής, τότε που κατήγγελλε το 1ο μνημόνιο ως το λάθος φάρμακο που σκοτώνει ή τώρα που εφαρμόζει την πιο ακραία εκδοχή του; Που πήγε η προεκλογική του δέσμευση για την εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο;».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε: «Η σοβαρή και σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά – που αποτυπώνεται θετικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις – είναι φυσικό να έχει προκαλέσει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε την κατανόησή μας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού…».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook