Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έως και την άνοιξη συζητά στις 5 το απόγευμα σήμερα η Γραμματεία του κόμματος, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου επιδιώκουν να αλλάξουν την ατζέντα και να τη μεταφέρουν στο κοινωνικό επίπεδο, ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα δημοσκοπικά ευρήματα, που φέρουν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη ΝΔ, όπως υπάρχουν και σημαντικές διαφωνίες για τη «στροφή προς την κυβερνησιμότητα» που πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι εκλογές που προέβλεπε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο δεν φαίνεται να έρχονται, αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δείχνει να σταθεροποιείται, ενώ και οι κοινωνικοί αγώνες βρίσκονται σε πτώση, παρά τα όλο και σκληρότερα μέτρα που λαμβάνονται. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου δεν έχει πείσει για τις τυχόν ποινικές ευθύνες Βενιζέλου στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ δείχνει να μην διαθέτει πολιτικές συμμαχίες, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτη δύναμη, όποτε και αν γίνουν εκλογές.

Η ολομέτωπη επίθεση της ΝΔ, πάντως, αναγκάζει τους διαφωνούντες με τη στροφή Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να κρατούν χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να εκφράσουν τη διαφωνία τους, κάτι που όμως ίσως δεν πρόκειται να συμβεί στη συνεδρίαση της ΚΠΕ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στη σημερινή Γραμματεία, άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση για το ταξίδι Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένονται με ενδιαφέρον οι απόψεις που θα εκφραστούν.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook