Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα κήρυξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου τις περιοχές Πορτ Σάιντ, Σουέζ και Ισμαϊλίγια, μετά τις νέες συγκρούσεις της Κυριακής με επτά νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Συνολικά 49 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές από την περασμένη Πέμπτη.

Σε διάγγελμά του ο Μοχάμετ Μόρσι κάλεσε σε εθνικό διάλογο τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ωστόσο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους διαδηλωτές.

Στο διάγγελμά του, αργά την Κυριακή τη νύχτα ο Μόρσι ισχυρίστηκε ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα, «τρομοκράτησαν τους πολίτες», έκλεισαν τους δρόμους και πήραν όπλα.

«Οι υπαίτιοι εγκληματίες θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο αιγύπτιος πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι ανέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επιβλέπει τις δυνάμεις ασφαλείας, «να αντιμετωπίσει αναλόγως και αποφασιστικά (…) όσους επιτίθενται στους θεσμούς του έθνους.»

«Θα ασχοληθούμε σοβαρά μαζί τους», είπε, επιμένοντας ότι οι αιγυπτιακές αρχές είναι σε θέση να αποκαταστήσει την ειρήνη και την ασφάλεια.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook