Η Ρωσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας προς την Κύπρο εφόσον η κυπριακή κυβέρνηση και τα κράτη της Ευρωζώνης αναλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο του προγράμματος στήριξης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντ.Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

 «Πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο βάρος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων πρέπει να το επωμιστεί η Κύπρος και τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη» είπε ο Μεντβέντεφ στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Αλλά δεν αρνούμαστε να βοηθήσουμε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Θα πρέπει όμως πρώτα να συμφωνηθούν αυτές οι συνθήκες. Πριν από αυτό δεν μπορεί να υπάρξει βοήθεια από εμάς» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η  Ρωσία δεν σχεδιάζει να αγοράσει άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα και ενδέχεται να μετατρέψει μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της σε ευρώ σε άλλα νομίσματα.

«Η Ρωσία διαθέτει το 42% των αποθεμάτων της επενδυμένα σε ευρώ. Θα μπορούσαμε να το αλλάξουμε αυτό επενδύοντας σε άλλα νομίσματα» εξήγησε.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης πως ενώ οι χώρες τις Ευρωζώνης έχουν θέσει υπό έλεγχο τα βραχυπρόθεσμα προβλήματά τους, οι συζητήσεις γύρω από τα μέτρα για τη διάσωση της Ευρωζώνης διαρκούν πολύ.

Κάλεσε δε τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είτε να ενδυναμωθούν αναπτυξιακά και δημοσιονομικά είτε να εγκαταλείψουν το ευρώ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook