Στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, βρέθηκε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, όπου και συναντήθηκε με τον διοικητή της, Αντώνη Γρηγοράκης, ώστε να συζητήσουν για θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση, που έδωσε το παρών κι ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, , συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες από το Δήμο Γόρτυνας για την παραχώρηση οικοπέδου, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το Περιφερειακό Ιατρείο Αγίων Δέκα. Ο εν λόγω χώρος θα παραχωρηθεί χωρίς μίσθωμα στην 7η ΥΠΕ, για 30 χρόνια, με την διοίκηση της τελευταίας να επωμίζεται ωστόσο την ευθύνη να εκπονήσει της μελέτη κατασκευής του ιατρείου, ενώ θα μεριμνήσει συνάμα για την άδεια ανέγερσης αλλά και για την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να γίνει η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, εντός του 2013.

Άλλα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση, ήταν η δυνατότητα ανέγερσης και κατασκευής κτηρίου και στην περιοχή του Λέντα, για τις ανάγκες στέγασης του τοπικού ιατρείου, καθώς και το χρόνιο αίτημα για τη σύσταση Περιφερειακού Ιατρείου στις Στάβιες, περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. Χάρακα, το οποίο όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, έχει ήδη διαβιβασθεί εκ νέου στο Υπουργείο Υγείας από την Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Ο Νίκος Σχοιναράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι δημότες της Γόρτυνας, περιμένουν με αγωνία την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το Περιφερειακό Ιατρείο Αγίων Δέκα, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Δημοτική Ενότητα Γόρτυνας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.