Δόλωμα τρεις κούτες με λαθραία τσιγάρα έβαλαν οι λιμενικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν ποιοί κρύβονται πίσω από τη μεταφορά παράνομου φορτίου μέσω του πλοίου ΕΛ. Βενιζέλος, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής οι αρχές σε γενόμενο έλεγχο από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διαπίστωσαν ότι στην αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του πλοίου βρίσκοταν ένα δέμα που περιείχε σαράντα πέντε  κούτες των δέκα  πακέτων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από το Κ. Λ. Πειραιά κατασχέθηκαν οι σαράντα δύο  κούτες τσιγάρα, ενώ οι τρεις κούτες παρέμειναν στην αποθήκη ανωτέρω πλοίου και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση αναμένοντας τον παραλήπτη του δέματος.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας συνελήφθη ένας 33χρονος, ο οποίος προσήλθε να παραλάβει το δέμα με τα λαθραία.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, το οποίο κατέσχεσε τις τρεις κούτες τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ καθώς και δύο  κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του 33χρονου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook