Με το βλέμμα στις επενδύσεις αναχωρεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το Κατάρ για διήμερη επίσκεψη.

Με όπλα τη νέα εικόνα της χώρας και τα θετικά σχόλια από τη ΕΕ θα επιδιώξει συμφωνίες, δείχνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον μία ασφαλή χώρα για επενδύσεις.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν εκπρόσωποι του τραπεζικού, βιομηχανικού και επιχειρηματικού κλάδου.

Το κέντρο βάρους πέφτει στη δημιουργία Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ στο οποίο θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, προκειμένου να ενισχυθούν οι εμπορικοί και επιχειρησιακοί δεσμοί.

Επόμενοι σταθμοί των διεθνών επαφών του κ. Σαμαρά είναι η Μόσχα και το Πεκίνο μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ στα τέλη Μαρτίου θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Το πρόγραμμα Σαμαρά στο Κατάρ

Στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης θα συναντήσει τον πρωθυπουργό του Κατάρ και στη συνέχεια θα υπογράψουν πολιτιστική συμφωνία.

Την Τετάρτη στις 11:00, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ. Ακολούθως, ο ΣΕΒ και το Επιμελητήριο του Κατάρ, παρουσία του \’Ελληνα πρωθυπουργού θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας.

Θα ακολουθήσει γεύμα από τους Άραβες επιχειρηματίες. Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και θα αναχωρήσει από το Κατάρ, το βράδυ της Τετάρτης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook