«Ανατροπή δεν σημαίνει να αλλάζουν κυβερνήσεις και να παραμένει η ίδια πολιτική» τόνισε στη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ θα επιμείνει στην αναδιοργάνωση, ανασύνταξη και αναγέννηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος». Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αλ.Τσίπρα σε Γερμανία και ΗΠΑ, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι στα ταξίδια αυτά «εκφράστηκε η πλήρης υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εμένα δεν πρόκειται να με καλέσει ο Σόιμπλε».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ακόμα δεν έχει κριθεί αν ο λαός θα πραγματοποιήσει «ένα βήμα μπροστά» ή θα οπισθοχωρήσει, τόνισε ότι ο λαός «πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να νικήσει», αλλά «προς το παρόν δεν το πιστεύει αυτό και γι' αυτό είναι ευάλωτος σε διαφόρου είδους πιέσεις».

Ερωτηθείσα για την αποστροφή της «σκίστε τα χαράτσια», τόνισε ότι «δεν μιλάμε για στενή ατομική επιλογή» αλλά για μια επιλογή με όρους κινήματος. «Αν 3.000.000 οικογένειες αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και τον διακανονισμό μέσω Εφορίας, τι θα κάνουν; Θα κόψουν το ρεύμα σε 3.000.000 σπίτια;» διερωτήθηκε.

Σχολιάζοντας το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, η κ. Παπαρήγα, αφού επισήμανε ότι «δεν δαιμονοποιούμε τα ταξίδια αυτά καθεαυτά», τόνισε ότι «σκοπός των επαφών ήταν να τους καθησυχάσουν».

«Εκεί (στα δύο ταξίδια) εκφράστηκε η πλήρης υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία είχε πραγματοποιήσει πριν, αλλά την επέδειξε εκεί» είπε, επισημαίνοντας ότι «μετά τις εκλογές και ιδιαίτερα μετά την Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συντηρητικές από τις προεκλογικές».

«Και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η κυρίαρχη τάξη προτιμά τα 'δικά' της πολιτικά κόμματα. Οι ξένοι φοβούνται ακόμα και τα συνθήματα και αρχίζουν τις πιέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους διαβεβαίωσε να μην τον φοβούνται έστω και ως κυβερνητικό 'διάλειμμα'» πρόσθεσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Ερωτηθείσα τι θα έπραττε αν την καλούσε ο Β. Σόιμπλε, είπε ότι «δεν πρόκειται να με καλέσει», αφού «καλούν αυτούς που μπορούν να φοβούνται και αυτούς που μπορούν 'να βάλουν στο χέρι'».

Αναφερόμενη στη δημοσκοπική άνοδο της «Χρυσής Αυγής», η κ. Παπαρήγα είπε ότι το κίνημα «δεν είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να παρεμποδίσει την άνοδο της 'Χρυσής Αυγής'», προσθέτοντας ότι «δεν υποτιμάμε τον λαό, ξέρει τι του λέμε, όμως φοβάται. Εντούτοις πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο της σύγκρουσης και της αναμέτρησης με έναν σκληρό αντίπαλο».

Σε ερώτηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι επιχειρείται προσέλκυση επενδύσεων που μπορεί να πετύχει εις βάρος όμως των λαϊκών συμφερόντων, επισημαίνοντας ότι μάλλον η έξοδος από την Ευρωζώνη αποφεύγεται, «εκτός αν οξυνθεί η κρίση μέσα στην Ευρωζώνη».

Τέλος ερωτηθείσα τι αναμένει από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «το θέμα είναι να υπάρξουν πιο καλά επεξεργασμένες αποφάσεις για το σήμερα και για το πρόγραμμα του κόμματος και μεγαλύτερη ικανότητα δράσης, επικοινωνίας και διείσδυσης στο λαό».

 

in.gr