Συνάντηση με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτών Νομού Χανίων είχε στο πλαίσιο της χτεσινής περιοδείας στα Χανιά, η ΠΕΜΕΝ, εν όψει της 48ωρης απεργίας στα πλοία που έχει κηρυχθεί απο την ΠΝΟ για την Πέμπτη 31/1 και την Παρασκευή 1/2.

Ο πρόεδρός της Σ. Τσιμπόγλου, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που προωθούν κυβέρνηση και εφοπλιστές τόνισε ότι αυτό δεν αφορά μόνο τους ναυτεργάτες αλλά στο σύνολο του τον ελληνικό λαό.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Να σκεφτούμε τι ρόλο παίζει στην κοινωνία η ναυτιλία και ο καθένας να σταθμίσει τις εξελίξεις και να πάρει θέση».

Μάλιστα, κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες να αναλογιστούν τις συνέπειες που έχει σε αυτούς, η δράση των μονοπωλίων στη ναυτιλία για την παραγωγή τους, να μην τσιμπήσουν στο δόλωμα του κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά να αποτελέσουν κρίκο της Λαϊκής Συμμαχίας σε συμπαράταξη με τους ναυτεργάτες απεργούς. «Το νομοσχέδιο αυτό έχει φτιαχτεί όχι με βάση τις κοινωνικές ανάγκες των μικρών και μεσαίων στρωμάτων, αλλά με βάση τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Πρέπει ο καθένας να διαλέξει πλευρά, ή με το μεγάλο κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Γίνονται αλλαγές στα ελληνικά λιμάνια προκειμένου να παραδοθούν στα μονοπώλια, όπως π.χ. στον Πειραιά.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους τους εργαζόμενους και βαδίζουμε σε 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης. Χρειάζεται να εξετάσουμε πώς θα οργανώσουμε αγώνες πολύμορφους και παρατεταμένους, με κατεύθυνση να ανατραπεί αυτή η πολιτική και να συμβαδίσουν όλα τα Εργατικά Κέντρα και οι αγροτικοί σύλλογοι στην κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο Σάββας Τσιμπόγλου.

Σε ερώτηση που του απεύθυναν οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων για το πώς μπορούν εκείνοι να βοηθήσουν στην επιτυχία της απεργίας των ναυτεργατών απάντησε: «Με οργάνωση συνελεύσεων στους Αγροτικούς Συλλόγους και αποφάσεις αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα μας, με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια των αγροτών παράλληλα με τους ναυτεργάτες τις ημέρες της απεργίας.»

risospastis.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook