Το γύρο του διαδικτύου κάνουν πλάνα από τη θεατρική παράσταση \”Vive la cris\” που ανεβαίνει στο Παρίσι , και  έχει ως κεντρικό της θέμα έχει την ελληνική οικονομική κρίση και τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου

Η περιγραφή του έργου από τους συντελεστές της παράστασης έχει ως εξής:

\”Και ιδού, στο θέατρο, παρουσιάζεται μια χώρα που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Εν αρχή, το χάος στη σκηνή, είναι σχεδόν τέλειο.

Στη συνέχεια, ο θεατής μεταφέρεται σε μια ψυχιατρική κλινική, σε ένα άσυλο όπου νοσηλεύεται η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και η Λαγκάρντ, οι οποίοι έχουν πλέον αποτρελαθεί μετά τις προσπάθειες τους να διαχειριστούν την οικονομική κρίση και να \”μανιπουλάρουν\” τον \”αποδιοπομπαίο τράγο\” της Ευρώπης, την Ελλάδα. Από τη σκηνή περνούν οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, οι θάνατοι, τα γράμματα που άφησαν όσοι αυτοκτόνησαν απελπισμένοι και άποροι, τα τραύματα της ελληνικής κοινωνίας.

Κι ανάμεσα σε όλα αυτά, μια καρικατούρα περιφέρεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους ετέρους. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου. Η παράσταση, είναι ένα σατιρικό ταξίδι, μια αναδρομή που διερευνά τα αίτια μιας οικονομικής κρίσης, που φαίνεται πως θα αργήσει να τελειώσει\”.

Να σημειωθεί ότι η παράσταση παιζόταν τον Ιούλιο του 2012 στο πλαίσιο του ξακουστού Φεστιβάλ της Αβινιόν, και γέμιζε επί έναν μήνα το θέατρο.

Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Κολλάτου και παίζουν: Laura de Boischevalier, Δήμητρα Χαριτοπούλου, Joachim Delmotte Brice Landwerlin, Matthieu Moerlen, Ηλέκτρα Παρικου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook