Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διενεργεί η πταισματοδίκης Ηρακλείου για την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στην απάτη που είχε στηθεί με την χορήγηση “μαϊμού” επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Τις ημέρες αυτές πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση-ακόμα και εν αγνοία τους-καλούνται να δώσουν εξηγήσεις σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Οργανισμός και η οποία καταρχήν στρέφεται σε βάρος 21 αλλοδαπών. Παράλλλα η Δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει το ρόλο που διαδραμάτισε μία λογίστρια.

Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι οι 21 αλλοδαποί που περιλαμβάνονται σε αυτήν, είχαν προσέλθει στον ΟΑΕΔ, υποβάλλοντας αιτήσεις και άλλα δικαιολογητικά προκειμένου να επιδοτηθούν λόγω ανεργίας. Μεταξύ των δικαιολογητικών που κατέθεσαν ήταν η βεβαίωση-δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (απόλυση) από διάφορους εργοδότες και βεβαίωση εργοδότη του ΙΚΑ για τις ημέρες εργασίας τους.

Από την έρευνα που διενήργησαν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές (ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ) προέκυψε ότι τα κατατεθέντα στοιχεία ήταν αναληθή και ότι σκοπός των εμπλεκόμενων αλλοδαπών ήταν να εξαπατήσουν τον ΟΑΕΔ, “τσεπώνοντας” τα επιδόματα ανεργίας, χωρίς φυσικά να τα δικαιούνται.

Με βάση τα όσα αναφέρονται, οι αλλοδαποί έναντι χρηματικού ποσού, προμηθεύονταν πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης ακόμα και από ανύπαρκτους εργοδότες και προσκόμιζαν πλαστογραφημένα στοιχεία ενσήμων.

εφημερίδα Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook