Για θέματα γύρω από τις εξαρτήσεις ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ και στο 6ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ έγινε στα πλαίσια της ειδικής θεματικής δραστηριότητας, με τίτλο «Οι έφηβοι μιλούν για τα Ναρκωτικά». Αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και στο 6ο Γενικό Λύκειο κάτω από το ευρύτερο πρίσμα της ερευνητικής εργασίας με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων».

Πιο συγκεκριμένα μετά από αίτημα των σχολείων και σε συνεννόηση με τους Διευθυντές και τους καθηγητές, ειδικευμένο προσωπικό της μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ πραγματοποίησε τρεις συναντήσεις με συγκεκριμένα τμήματα, που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 29 Ιανουαρίου.

Η ενημέρωση έγινε μέσα από βιωματικές ασκήσεις και αλληλεπίδραση με τους μαθητές. Τα παιδιά δούλεψαν σε μικρές ομάδες, θέματα που απασχολούν τους έφηβους (αυτοεκτίμηση, χτίσιμο ταυτότητας, επικοινωνία, πίεση από συνομηλίκους). Επίσης είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν γύρω από θέματα εξαρτήσεων που συναντούν οι νέοι τη σημερινή εποχή (χρήση ουσιών, τζόγο, διαδίκτυο, αλκοόλ) να ενημερωθούν για τα αίτια και τους «μύθους» γύρω από τις παράνομες και νόμιμες ουσίες.

Στόχος μέσα από τις συναντήσεις με τους μαθητές ήταν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να ανακαλύψουν τρόπους αυτοπροστασίας έναντι των εξαρτήσεων. Μέσα από τη συζήτηση, δόθηκε η ευκαιρία να απαντηθούν απορίες τους και να αναζητηθούν δημιουργικοί διέξοδοι στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί ένας έφηβος σε μια δύσκολη φάση της ζωής του.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα θέματα αυτά και συμμετείχαν ενεργά στις βιωματικές ομάδες μέσα από ερωτήσεις και προβληματισμούς που έθεσαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook