Με τη δημοτικότητά του να αγγίζει το υψηλότερο ποσοστό από το 2009 αρχίζει τη δεύτερη προεδρική θητεία του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ποσοστό 60% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική γνώμη για τον τον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ έναντι ποσοστού 37% σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC και δημοσιεύθηκε δέκα ημέρες μετά την πανηγυρική ορκωμοσία του στα σκαλιά του Καπιτωλίου.

Θα πρέπει να ανατρέξουμε στο Νοέμβριο του 2009 για να βρούμε ανάλογο ποσοστό δημοτικότητας για τον Ομπάμα. Το ρεκόρ του τότε είχε φθάσει το 79% στις θετικές γνώμες, λίγες ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.

Το ABC σημειώνει ότι ο Ομπάμα είναι λιγότερο δημοφιλής στις αρχές της δεύτερης θητείας του συγκριτικά με δύο από τους πρόσφατους προκατόχους του: ο Ρόναλντ Ρίγκαν είχε ποσοστό δημοτικότητας 72% τον Ιανουάριο του 1985, ενώ ο Μπιλ Κλίντον συγκέντρωνε 65% το 1997.

Όσο για τον Τζορτζ Μπους, η δημοφιλία του έφθανε το 55% στις αρχές του 2005.

Επιπλέον, το 51% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι εγκρίνουν την ομιλία που εκφώνησε κατά την ορκωμοσία του στις 21 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, ενώ ένα 24% την αποδοκιμάζει.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook