Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να επισκεφθεί στις 6 Φεβρουαρίου το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να παρακολουθήσουν μαζί έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων των χωρών τους.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο ηγέτες εκτός από ποδοσφαιρικά ζητήματα θα συζητήσουν επίσης για την κατάσταση στο Μάλι, για την οποία δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη. Το Βερολίνο μέχρι στιγμής έχει παράσχει μόνο μερικά μεταγωγικά αεροσκάφη για τη γαλλική επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα της Αφρικής.

Αναμένεται, επίσης, να ασχοληθούν με οικονομικά θέματα και με την προετοιμασία της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί αμέσως μετά με αντικείμενο την έγκριση του προϋπολογισμού της επταετίας 2014-2010.

Ο Ολάντ είναι λάτρης του ποδοσφαίρου και μάλιστα μέχρι και πριν από μερικά χρόνια έπαιζε περιστασιακά. Η Μέρκελ από την άλλη πλευρά τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί φανατικά σχεδόν όλους του αγώνες της Εθνικής Γερμανίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook