Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός στην πρωτεύουσα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα σωματεία των εργαζομένων.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ λειτουργούν κανονικά.

Ακινητοποιημένα είναι και τα τρένα του ΟΣΕ λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο σταθμό του Πειραιά στις 10.30 και στις 12:00 συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά. Οι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία εξήγγειλε και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του μετρό που επιστρατεύτηκαν.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στη στάση θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακόμα, 48ωρη απεργία από σήμερα εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αντιδρώντας στην κατάθεση νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο συνοδεύεται από διατάξεις που αφορούν κυρίως στην ακτοπλοΐα.

Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα στο Σύνταγμα.

 

skai.gr